3D printtechniek DLP

DLP, ook wel Digital Light Processing, is een printtechniek die gebruikmaakt van licht. Het licht wordt gebruikt om geprinte materiaal uit te harden en objecten te creëren. Met behulp van licht wordt een complete doorsnede van een product geprojecteerd op een bak met vloeibaar materiaal. Dat materiaal wordt vervolgens verhard om het object te maken.

Proces DLP

Bij DLP techniek wordt met licht de doorsnede van een product geprojecteerd. Hierbij wordt één laag materiaal hard en wordt een laagdikte omhoog getild. Zo kan er weer een nieuwe doorsnede geprojecteerd worden totdat het model helemaal is opgebouwd. Tijdens dit proces wordt er gewerkt met zeer dunne pilaren die de hangende delen van het model ondersteunen. Na het printen worden deze steunpilaren eenvoudig verwijderd.

Toepassing DLP technologie

Met de DLP printer kunnen hele nauwkeurige modellen vervaardigt worden met een zeer hoge detaillering. De printer zorgt voor een glad, gedetailleerd en nauwkeurig object. De printer is zeer geschikt en interessant voor de medische industrie, omdat er materialen zijn die met het menselijk lichaam in contact mogen komen. Door de enorme nauwkeurigheid zijn de onderdelen ook geschikt voor de sieradenbranche en voor precisie modellen in de industrie.

Keuze voor DLP

DLP printtechniek wordt met name gebruikt bij kleine, fijne en gedetailleerde onderdelen. Ideaal voor bedrijven in de sieradenbranche voor het vervaardigen van juwelen of juist bedrijven die onderdelen voor gehoorapparaten willen laten maken. DLP is de juiste oplossing voor deze branches.

Specificaties

Materiaal RCP30, R11, PIC100, HTM140
Kleur Rood, donkergeel en huidskleur
Laagdikte 0,025 mm
Maximale afmeting 84x63x230 mm
Minimale wanddikte 0,1 mm
Datasheet

RC Series
R11PIC100
HTM140

Wanneer kiezen voor DLP?

  • DLP is ideaal voor kleine en gedetailleerde onderdelen, waaronder juwelen en andere kleine onderdelen.
  • Met DLP kan je met het materiaal HTM140 printen, dit materiaal kan tegen 140 graden. Dit is o.a. handig voor het
    maken van mallen.

Benieuwd naar DLP?

Bent u op zoek naar kleine gedetailleerde producten? Dan is DLP technologie ideaal voor u. Bent u op zoek naar een techniek voor het vervaardigen van grote objecten? Bekijk dan gerust onze andere printtechnieken of neem gerust contact met ons op voor vragen.

Offerte aanvragen? Dat kan alleen door middel van een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file). Heeft u geen 3D file, maar enkel een 2D tekening, zoals een schets, afbeelding of product? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file.