3D printtechniek FDM

FDM printing, ook wel Fused Deposition Modeling genoemd, is de meest bekende 3D printtechniek. Dit komt met name door de grote opkomst van consumenten 3D printers die werken met FDM. Fused Deposition Modeling is het verwarmen van een draad in een printkop, waarbij het draad vervolgens wordt neergelegd om de contour van het product aan te brengen. Deze draad stolt snel, waardoor direct na de eerste laag de volgende laag wordt aangebracht.

Sterk en functioneel

3D printtechniek FDM zorgt ervoor dat laag op laag een prototype wordt gebouwd. Hiervoor wordt kunststof gebruikt om de gewenste vorm te krijgen. De basis van de contour is een draad waardoor de layering goed zichtbaar is. Objecten die zijn gemaakt met behulp van FDM zijn enorm sterk en functioneel, omdat ze getest kunnen worden op vervorming, gebruik en omstandigheden uit de realiteit, zonder van de kwaliteit af te zien. Ook kunnen de objecten geboord, geschroefd, geschuurd en geschilderd worden. Daarom is FDM ideaal voor het maken van werkende prototypes, modellen en echt werkende voorwerpen. Echter moeten de uiterlijke kenmerken minder belangrijk zijn voor de geïnteresseerde, want de layering is duidelijk zichtbaar.

Keuze voor FDM

FDM is zeer aantrekkelijk voor bedrijven die het model willen testen naar de werkelijkheid. Deze mogelijkheid wordt voornamelijk gebruikt, omdat onze FDM machines werken met ABS en PC kunststoffen. Dit zorgt ervoor dat de prototypes gebruikt en getest kunnen worden zonder van de kwaliteit af te zien.

Moet een product tegen hitte kunnen of juist niet breken wanneer het valt? Met behulp van de FDM 3D printer kunnen we bekijken welk materiaal het beste past bij het product.

Specificaties

MateriaalABS, PC
KleurZwart, wit, blauw, rood en grijs
Laagdikte0,127 – 0,254 mm
Maximale afmeting600x500x600 mm
Minimale wanddikte1 mm
DatasheetABS
PC

Wanneer kiezen voor FDM?

  • FDM kunt u kiezen als het 3D product een echte kunststof moet worden (ABS of PC).
  • Als maat-nauwkeurigheid belangrijk is voor uw producten.

FDM printtechniek uitproberen?

Heeft u interesse in het laten printen van een prototype voor uw bedrijf met behulp van Fused Deposition Modeling? Neem dan gerust contact met ons op. Bent u op zoek naar een andere 3D printtechniek? Neem dan eens een kijkje tussen alle 3D printtechnieken die wij aanbieden.

Offerte aanvragen? Dat kan alleen door middel van een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file). Heeft u geen 3D file, maar enkel een 2D tekening, zoals een schets, afbeelding of product? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file.