3D printtechniek MJM

MJM Printing, ook wel Multi Jet Modeling genoemd, is een 3D printtechniek waarmee zeer gedetailleerde en gladde modellen geprint kunnen worden. Door middel van deze techniek wordt een product opgebouwd uit lagen was van slechts 16 micron. Op deze manier blijven zelfs de kleinste details goed zichtbaar. Daarom is MJM ideaal om complexe modellen te visualiseren.

Glad en gedetailleerd

3D printtechniek MJM werkt met behulp van gesmolten druppeltjes kunststof. Laag voor laag wordt de kunststof op elkaar gespoten tot het vorm begint te krijgen. Tussen de laagjes door wordt het materiaal uitgehard. Dit zorgt ervoor dat MJM erg handig is voor modellen met een zeer hoog detailleringsniveau. Waar meer ondersteuning nodig is, leggen onze machines een laagje was neer. Nadat het printproces afgerond is, wordt het model in de oven gelegd. Hierbij worden alle was restjes verwijderd en is het model klaar voor gebruik.

Keuze voor MJM

Multi Jet Modeling is ideaal voor kleine objecten waarbij details belangrijk zijn. Zo behouden we de ultieme beleving. Deze printtechniek wordt met name gebruikt bij prototypes en praktijkcases waarbij details van belang zijn. Denk hierbij aan kleine producten, zoals sieraden of kleinere producten. MJM is minder interessant bij modellen die langdurig functioneel belast worden, omdat het acrylaat waar in wordt geprint enorm hard is. Dit kan ervoor zorgen dat het model een beetje bros is. Daarnaast is MJM ook niet handig als langdurig zichtmodel, omdat de werking van UV-licht zorgt voor een verouderde zicht. Dit kan na een tijd zorgen voor een gele kleur en afname van kwaliteit in kunststof. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over deze printtechniek.

Specificaties

MateriaalEX200
KleurSemi-transparant
Laagdikte0,016 mm (XHD) | 0,03 mm (UHD) | 0,04 mm (HD)
Maximale afmeting200x187x152 mm
Minimale wanddikte0,2 mm
DatasheetEX200

Wanneer kiezen voor MJM?

  • Bij producten of prototypes met dunne wanden en zeer kleine details. De kleinste details moeten van belang zijn voor uw producten.
  • Als hoofdstructuur voor een gietproces.

Meer informatie over Multi Jet Modeling?

Heeft u interesse in een 3D product die is gemaakt door middel van Multi Jet Modeling? Neem dan gerust contact met ons op! Wij helpen u graag verder van ontwerp tot aan de ontwikkeling van het product. Is MJM toch niet wat u zoekt? Bekijk dan ook eens onze andere printtechnieken. Wellicht kunt u daar vinden waar u op zoek naar bent.

Offerte aanvragen? Dat kan alleen door middel van een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file). Heeft u geen 3D file, maar enkel een 2D tekening, zoals een schets, afbeelding of product? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file.