3D printtechniek Polyjet

Polyjet is een printtechniek waarmee het mogelijk is om multi-materiaal producten te printen. Dit kunnen 2K producten zijn, maar ook rubberachtige prints. Daarnaast kan de verhouding hard materiaal en rubberachtig materiaal zelf ingesteld worden, waardoor er verschillende waardes worden gecreƫerd. Ideaal voor het maken van rubberachtige producten.

Printproces Polyjet

De Polyjet technologie is vergelijkbaar met de 2D inkjet printtechnologie, waarbij geen inkt maar materiaal geprint wordt. De Polyjet printer bestaat uit honderden spuitmondjes die zeer kleine druppeltjes fotopolymeer spuiten op een platform. Deze druppels worden vervolgens met UV licht uitgehard. Waar nodig wordt een ondersteuningsmateriaal neergelegd en uitgehard. Later worden deze ondersteuningen met waterstralen verwijderd en kan het product gebruikt worden.

Rubberachtig en glad

Producten van Polyjet kunnen tijdens het printen gemengd worden om verschillende eigenschappen te verkrijgen. Denk hierbij aan hoge temperatuurbestendigheid en biocompatibele materialen. Ook kunnen er twee verschillende materialen gelijktijdig geprint worden. Dit is uniek binnen 3D printtechnieken. Met behulp van deze techniek kunnen veel modellen met harde en zachte onderdelen, zoals bijvoorbeeld een tandenborstel met harde basis en rubberachtige handgreep, vervaardigd worden.

Keuze voor Polyjet

Producten die worden geprint met de printtechniek Polyjet, zijn ideaal voor het maken van rubberachtige en gladde producten. Vooral de combinatie tussen rubber en hard kunststof is interessant voor verschillende afnemers. Ook is het mogelijk om transparante producten te vervaardigen.

Specificaties

MateriaalVeroclear, Duruswhite, Verofamily, TangoFamily, RGD5160-DM
KleurDiepzwart tot donkergrijs
Laagdikte0,025 mm
Maximale afmeting340x340x200 mm
Minimale wanddikte0,1 mm
DatasheetAlle Polyjet materialen

Wanneer kiezen voor Polyjet?

  • Polyjet kunt u het beste kiezen voor het laten vervaardigen van transparante producten.
  • Bij 2K producten, producten met zowel hard kunststof als rubber.
  • Voor het maken van rubberachtige producten.

Benieuwd naar de mogelijkheden met Polyjet?

Bent u benieuwd naar de diverse mogelijkheden met Polyjet? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Voldoet Polyjet aan al uw wensen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Een offerte aanvragen kan alleen als u een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file) hebt. Heeft u geen 3D file, maar enkel een 2D tekening, zoals een schets, afbeelding of product? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file. Bent u toch niet zeker of Polyjet handig voor u is? Neem dan eens een kijkje tussen onze andere 3D printtechnieken.