3D printtechniek SLS

SLS is een zeer breed inzetbare 3D printtechniek en wordt ook wel Selective Laser Sintering genoemd. SLS modellen zijn inzetbaar op veel vlakken. Het materiaal is van zeer hoge kwaliteit en is geschikt voor het maken van functionele producten, onderdelen, prototypes, objecten en nog veel meer.

Werking Selective Laser Sintering (SLS)

Bij SLS worden objecten laag voor laag opgebouwd door het versmelten van poeder met behulp van een laser. Er wordt op een poederbed een laagje van 0,1 mm kunststof poeder gedoseerd. Tijdens het proces wordt steeds een laagje poeder op een ander laagje poeder gelegd. Bij elk laagje wordt de poeder gesmolten door de laser. Dit zorgt ervoor dat de poeder verhard en een object in 3D wordt gevormd. Het resulteert in een sterk en functioneel model.

Keuze voor SLS

SLS is enorm interessant voor bedrijven die een functioneel en sterk model willen vervaardigen met behulp van 3D printing. SLS modellen zijn sterk en daardoor functioneel te belasten. Ook is SLS prijstechnisch een interessante techniek voor veel organisaties.

SLS wordt met name gebruikt voor functionele eindproducten, onderdelen voor machinebouw of producten, behuizingen, medische toepassingen en zichtmodellen. Ook zijn kleine productieseries mogelijk bij deze printtechniek en kunnen we de modellen waterresistent, UV en FDA approved maken door middel van coatings. Uiteraard zijn afwerkingen als polijsten, impregneren en aflakken mogelijk. Kortom, breed inzetbaar.

Specificaties

MateriaalPA12, PAGF, Alumide, Flexibel nylon, Smooth nylon en gerecycled nylon
KleurWit en grijs (en te kleuren in 13 kleuren, zie afbeelding onder tabel)
Laagdikte0,1mm
Maximale afmeting675x545x366 mm
Minimale wanddikte0,7 mm
DatasheetPA12
PAGF
Alumide
Flexibel Nylon
Voor Smooth nylon en gerecycled nylon zie de datasheet van PA12.

Wanneer kiezen voor SLS?

  • Voor producten die sterk en stevig moeten zijn en die functioneel belast kunnen worden.
  • Producten met een grote bouwvolume (hangt ook af van de materiaalkeuze).
  • Prijstechnisch interessant en populair onder bedrijven.
  • Modellen zijn gemakkelijk te impregneren en te kleuren. Ook kunnen modellen water, UV en FDA resistent gemaakt worden door middel van coating.
  • Chemisch bestendige producten.
  • Ideaal voor kleine productieseries.

Modellen printen met SLS technologie?Wilt u graag modellen, prototypes of andere objecten printen voor uw bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op! Bent u op zoek naar een andere printtechniek? Neem dan gerust een kijkje tussen alle verschillende printtechnieken. Voldoet SLS aan uw wensen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Let wel op, een offerte aanvragen kan alleen door middel van een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file). Heeft u geen 3D file, maar enkel een 2D tekening, zoals een schets, afbeelding of product? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file.