Betaalbaar 3D printen?

3D printing bestaat al ruim 25 jaar. Omdat 3D printen steeds toegankelijker wordt voor allerlei sectoren, kiezen steeds meer bedrijven voor deze nieuwe manier van fabriceren. De vele technieken, hoogwaardige kwaliteit en de betaalbaarheid zorgen ervoor dat 3D printing tegenwoordig aanzienlijk in populariteit aan het stijgen is.

Wat is 3D printen?

3D printen is het omzetten van een digitaal bestand naar een tastbaar object. Laagje voor laagje wordt het object opgebouwd door 3D machines en printers. Diverse lagen materiaal worden constant op elkaar gelegd, net zo lang totdat er een object ontstaat. Ook verschillende materialen en diverse technische en uiterlijke specificaties kunnen in één bouwproces tot een object worden gemaakt.

Wat kan via 3D printing worden gemaakt?

De mogelijkheden zijn eindeloos wat betreft 3D printing. Behalve eenvoudige modellen kunnen ook hele complexe vormen worden geprint. Van plastic bekertjes tot sieraden en van interieur ontwerpen tot aan gereedschappen. Als we het kunnen tekenen, kunnen onze machines het ook printen. Medisch, kunst, architectuur, mechanisch, wat u ook bedenkt, met 3D printing wordt het gecreëerd.

Dsign and More werkt voor 3D printing met vier verschillende technieken, te weten:

SLS techniek: Via deze techniek worden objecten laagsgewijs opgebouwd door gesmolten thermoplastisch poeder. SLS is geschikt voor onder meer modelbouw, productseries, harde en flexibele kunststof producten en functionele producten.
FDM techniek: Via deze techniek wordt een dunne, lange draad thermoplastisch materiaal met behulp van een verplaatsbare spuitmond op elkaar gelegd, totdat een driedimensionaal object ontstaat. Deze 3D printing techniek is ideaal voor het maken van werkende prototypes en gebruiksvoorwerpen.
Polyet techniek: Via deze techniek worden kleine druppeltjes vloeibaar polymeer materiaal laag voor laag op een plateau gespoten en uitgehard door UV licht. De objecten die worden geprint zijn duurzaam, uitgerust met een glad oppervlakte en hebben unieke, mooie details.
• DLP techniek: Bij deze techniek wordt er in een bak met vloeibaar materiaal steeds een doorsnede van een model geprojecteerd, die dan hard wordt. Deze techniek is ideaal voor gietmodellen, als basis voor een matrijs en hoogwaardige gedetailleerde gebruiksvoorwerpen of prototypes.
• MJM techniek: Met deze techniek wordt laag voor laag gesmolten druppeltjes kunststof op elkaar gespoten. Ideaal voor modellen waar een zeer hoog detaileringsniveau vereist is of-en een zeer glad oppervlakte gewenst is.

Bent u op zoek naar een specialist in 3D printing? Zoek niet verder, want Dsign and More kan u uitstekend van dienst zijn.

Bekijk hier de specificaties van onze printtechnieken

Waarom kiezen voor 3D printing van Dsign and More?

Wanneer u kiest voor 3D printing van Dsign and More, kiest u voor vele voordelen. Enkele voorbeelden zijn:

• Ontwerpen printen wanneer het u uitkomt.
• Snel zicht krijgen op de uitwerking van uw ontwerp.
• Vrijwel alle denkbare vormen kunnen wij printen.
• Specialist in 3D printing.
• Voordelige tarieven.

Bent u op zoek naar een specialist in 3D printing? Zoek niet verder, want Dsign and More kan u uitstekend van dienst zijn.

Vraag direct vrijblijvend advies!