Flexibele modellen

Voor een goed beeld van de diverse printtechnieken, hebben we de eigenschappen in kaart gebracht met de bijpassende printtechniek. Voor flexibele of rubberachtige modellen hebben we twee verschillende printtechnieken die geschikt zijn:

Polyjet

3D printtechniek Polyjet is ideaal om multi-materiaal producten te printen. Dit betekent dat de verhouding hard materiaal en rubberachtig materiaal zelf ingesteld kan worden. Zo worden er verschillende waardes gecreƫerd. Dit rubber is prima als prototype, maar kan niet langdurig meegaan.

Selective Laser Sintering (SLS)

Naast het feit dat SLS modellen sterk zijn, kan het ook uit flexibel nylon worden vervaardigd in plaats van hard nylon. Hard nylon kent ook een bepaalde flexibiliteit, waardoor het mogelijk is om scharnieren te maken. Het materiaal voor flexibel nylon wordt gemaakt uit ruwe olie wat na het printen flexibel blijft. Beide materialen zijn mogelijk. Het is maar net wat voor soort producten u wilt printen en wat uw wensen daarbij zijn.

Advies nodig?

Heeft u nog twijfels over de printtechnieken en wilt u graag persoonlijk advies om de juiste techniek te bepalen? Neem dan gerust contact met ons op! Offerte aanvragen? Dat kan alleen door middel van een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file). Heeft u geen 3D file, maar enkel een 2D tekening, zoals een schets, afbeelding of product? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file.