Gedetailleerde modellen

Iedere 3D printtechniek heeft zijn eigen eigenschappen en kwaliteiten. Op deze pagina geven we een kort overzicht van de beschikbare printtechnieken voor het maken van een gedetailleerd product. Dit houdt in dat de focus van uw 3D model op kleine details ligt. Er zijn twee 3D printtechnieken waarbij het mogelijk is om gedetailleerde modellen te printen:

Multi Jet Modeling (MJM)

MJM modellen worden opgebouwd uit lagen was van slechts 16 micron. Hierdoor is het mogelijk om zeer dunne wanden te printen. Zelfs de kleinste details zijn goed zichtbaar met behulp van deze printtechniek. Deze printtechniek is erg handig voor modellen met een zeer hoog detailleringsniveau en voor het visualiseren van complexe modellen.

Digital Light Processing (DLP)

Onze DLP printer is geschikt om hele nauwkeurige modellen te vervaardigen met een zeer hoge detaillering. De printer zorgt voor een glad, gedetailleerd en nauwkeurig object met behulp van licht. Het licht zorgt ervoor om geprinte materialen uit te harden en objecten te creëren. Deze printtechniek is zeer geschikt en interessant voor de medische industrie, omdat de gebruikte materialen in contact mogen komen met het menselijk lichaam. Door de nauwkeurigheid zijn de onderdelen ook geschikt voor de sieradenbranche en voor precisie modellen in de industrie.

Advies nodig?

Wilt u graag advies om de juiste techniek of het materiaal te bepalen? Neem vrijblijvend contact met ons op! Liever een offerte aanvragen? Dat kan alleen als u een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file) heeft. Heeft u geen 3D file, maar enkel een 2D tekening, zoals een schets, afbeelding of product? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file.