Hittebestendige modellen

Worden uw producten blootgesteld aan hoge temperaturen in diverse ruimtes? Dan zijn niet alle printtechnieken en kunststoffen hiervoor geschikt. Wij hebben de technieken die beschikken over goede temperatuurbestendigheid voor u op een rijtje gezet.

Fused Deposition Modeling (FDM)

Wanneer u op zoek bent naar een hittebestendig model, dan is FDM ideaal voor u. Met behulp van het materiaal ABS kunnen modellen tot circa 95°C tegen de hitte. Kiest u als materiaal voor PC, dan loopt het bereik op tot 125°C. Ideaal voor gebruik in de industriebranche.

Selective Laser Sintering (SLS)

SLS printing zorgt voor stevige modellen, maar ook voor modellen die tegen de hitte kunnen. Het materiaal PA2200 is te gebruiken tot een temperatuur van ongeveer 100°C. Ook heeft deze 3D printtechniek andere materialen met een hoger bereik.

Digital Light Processing (DLP)

Wanneer u opzoek bent naar een model die heel gedetailleerd moet zijn en tegen hitte moet kunnen dan is het materiaal HTM140 hetgene wat je zoekt. Met DLP printen we dit materiaal en dit kan tegen 140°C. Dit is ideaal voor het maken van mallen van gedetailleerde modellen.

 

Advies nodig?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om de mogelijkheden te bespreken. Wij helpen u graag verder bij het maken van een goede keuze. Wilt u liever een offerte aanvragen? Dat kan alleen door middel van een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file). Heeft u geen 3D file, maar enkel een 2D tekening, zoals een schets, afbeelding of product? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file.