Prototype laten ontwikkelen?

Bent u uitvinder, productmanager of industrieel ontwerper? Dan is het altijd handig om een prototype te hebben tijdens het ontwerpproces. Een eerste model of product wordt via rapid prototyping gemaakt. Bent u op zoek naar een betrouwbare partij die voordelig maar deskundig een prototype voor u ontwikkelt? Dan bent u bij Dsign and More aan het goede adres!

Wat is prototyping?

Met prototyping, ofwel rapid prototyping kan een virtueel ontwerp, zoals een digitale tekening, worden omgezet naar een tastbaar model. Dit model wordt prototype genoemd. Via prototyping kan uw 3D ontwerp van verschillende materialen en met diverse kleuren gemaakt worden.

Wat kan ik met een prototype?

Via prototyping wordt zoals gezegd een ontwerp omgezet naar een object. Met dit prototype kunt u bijvoorbeeld:

• Testen uitvoeren, zoals de werking van het object.
• Visuele aspecten van het ontwerp beoordelen.
• Waardering en acceptatie bij uw doelgroep laten testen. Het model dient als show- of demonstratiemodel.

Het belangrijkste van een prototype is dat er vroegtijdig onvolkomenheden en fouten in het product kunnen worden ontdekt. Hoge kosten in het productiestadium worden hierdoor aanzienlijk gereduceerd. Daarnaast loopt de communicatie tussen alle betrokken partijen effectiever en soepeler wanneer er functionerende, tastbare objecten (gemaakt via prototyping) beschikbaar zijn.

Hoe werkt prototyping?

U maakt een ontwerp en hiervan stuurt u ons het 3D bestand. We kiezen de juiste materialen en technieken om vervolgens het product ontwerp tastbaar te maken. Wij werken met verschillende prototyping technieken, zoals de SLS, FDM, Polyet en ZCorp techniek.

Met de SLS techniek kunnen wij goed werkende prototypes maken. Objecten die wij creëren met FDM kunnen op vervorming, passing en gebruik worden getest. Wilt u uitzonderlijk mooie details verwerkt zien in uw prototype? Dan is de prototyping techniek polyet een echte aanrader. Uiteraard krijgt u van ons het juiste advies voor de materialen en technieken waarin uw prototype het beste uitgevoerd kan worden.

Heeft u vragen over de mogelijkheden? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op met onze prototyping specialisten of vraag direct een offerte aan voor uw prototype.

Vraag direct vrijblijvend advies!