Sterke modellen

Sommige printtechnieken zijn eenmaal sterker dan andere. Daarom is het van belang om de juiste printtechniek te kiezen voor uw model. Ligt de focus van uw model op sterkte en op de functionele toepassing? Dan zijn er twee printtechnieken geschikt:

Selective Laser Sintering (SLS)

Modellen die zijn vervaardigd uit SLS zijn sterk en daardoor ook veelzijdig te gebruiken. Het materiaal is van zeer hoge kwaliteit en is uitermate geschikt voor het maken van functionele modellen. SLS wordt met name gebruikt voor functionele eindproducten door machinebouw, medische toepassingen en zichtmodellen. Ook zijn kleine productieseries mogelijk bij deze printtechniek en kunnen we de modellen waterresistent maken door middel van coatings. Achteraf is polijsten en lakken ook mogelijk.

Fused Deposition Modeling (FDM)

Producten die zijn vervaardigd uit 3D printtechniek FDM worden gemaakt uit echte kunststof. Modellen uit FDM zijn enorm sterk en functioneel, omdat het getest kan worden op vervorming, gebruik en omstandigheden uit de realiteit, zonder van de kwaliteit af te zien. Wel is het zo dat de uiterlijke kenmerken voor gebruikers minder belangrijk moeten zijn, omdat de layering duidelijk zichtbaar is. Daarnaast is het mogelijk om deze modellen te boren, schroeven en schuren. Ideaal voor echt werkende prototypes en voorwerpen.

Advies nodig?

Wenst u adviesĀ om de juiste techniek of het materiaal te bepalen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wilt u graag een offerte aanvragen? Dat kan alleen als u een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file) heeft. Heeft u enkel een 2D tekening? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file.