Ultra gladde modellen

Wilt u graag een ultra gladde prototype of model laten produceren met behulp van 3D printing? Dan helpen we u graag een handje! Ligt de focus van uw model op een goede en gladde en oppervlakte? Dan kunt u het beste kiezen voor één van de volgende printtechnieken:

Multi Jet Modeling (MJM)

Modellen die worden vervaardigd uit de MJM printer, hebben een laagdikte van slecht 16 micron. Door de fijne laagopbouw is er geen oneffenheid te zien. Verder kan het product nog ondersteunt worden door was support. Dat wordt vervolgens weg gesmolten na het printen van het model. Het gedeelte waar ondersteuning is gebruikt, kan soms kleine afdrukken achterlaten. Echter is dit niet goed zichtbaar.

Digital Light Processing (DLP)

De DLP printer kan modellen visualiseren met een zeer hoge detaillering. De printer zorgt voor een glad, gedetailleerd en nauwkeurig object. De laagdikte van modellen die worden gebouwd met behulp van DLP beginnen vanaf 12,5 micron. Daardoor is de oppervlaktekwaliteit zeer hoog. Wel moet er rekening gehouden worden met het plaatsen en verwijderen van de support onderdelen daarvan.

Advies nodig?

Weet u nog steeds niet welke printtechniek het beste bij uw wensen past? Neem dan gerust contact met ons op. Onze professionals helpen u graag verder. Wilt u een offerte aanvragen? Dat kan alleen door middel van een 3D file (stl, step, xt, igs, wrl file). Heeft u geen 3D file, maar enkel een 2D tekening, zoals een schets, afbeelding of product? Dan kunnen we dit in samenwerking omzetten naar een bruikbaar 3D file.